Парламент поламав плани Балоги. Уряд Тимошенко працюватиме й надалі

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.07.2008 15:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5403

Нардепи не підтримали ініціативи Партії регіонів про відставку уряду Тимошенко.

За відставку уряду Тимошенко віддали 172 депутати від Партії регіонів, і 2 – від НУНС(ЄЦ).

КПУ, БЮТ, Блок Литвина – не надали жодного голосу на підтримку Постанови.

Виступаючи перед голосування у парламенті Тимошенко нагадала регіоналам, зокрема Азарову, який публічно звинувачував уряд, в якому стані опинилася економіка держави.

Тимошенко нагадала, що перед тим її обвинувач Микола Азаров перебував при владі 11 років, залишивши "зруйновані дороги, аеропорти, порти і корупцію, що ми на останньому місці в світі".

"Кожна країна тримається на надійному економічному зростанні, тоді вона може будувати все. Тому ВВП – це ключовий показник. Всі країни переглянули його в сторону зменшення, і тільки наш уряд не переглядає, і навіть бере підвищенні зобов'язання", - заявила прем’єр.

Вона відзначила зростання всіх галузей економіки, крім сільського господарства, що було спричинено "рекордно низьким" врожаєм у минулому році.

Натомість Юлія Тимошенко пообіцяла хороший урожай цього року, завдяки якому "Україна поверне статус житниці регіону, а якщо і так і далі піде, то можна замахнутись на більше".

Що стосується інфляції, то Тимошенко відзначила, що якщо інфляція запускається потужно, то долати її треба роками.

"Це знає навіть той економіст, який отримав початкову освіту в школі", - заявила вона, нагадавши Азарову, що інфляція при ньому була 17%.

"Я хочу вам нагадати, що тоді Микола Янович на всю країну оголосив, що тільки капуста не змінила свою ціну. Все інше пішло в 1,5 рази. Так які претензії до цього уряду? Ми можемо контролювати показник інфляції в контрольоване русло", - запевнила Юлія Тимошенко.

Прем'єр публічно продемонструвала, що не тримається за крісло: "Якщо голосування не відбудеться, ми готові працювати далі, якщо відбудеться - створюйте нову коаліцію, новий уряд. Єдине прохання - не дати країні з будь-яким урядом скотитися в яму, яку лишили демократичній коаліції", - закінчила промову Юлія Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.