Тимошенко обіцяє монополістам ринку м'яса птиці жорсткі заходи

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 15.07.2008 23:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5414

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко обіцяє відмінити державні дотації для підприємств-монополістів з виробництва птиці, якщо до початку серпня ціни на їхню продукцію істотно не знизяться.

Про це вона заявила на селекторній нараді з керівниками облдержадміністрацій.

Тимошенко висловила обурення необгрунтовано високими цінами на курятину, що постійно ростуть, підкресливши, що за останні місяці це є основним чинником, який негативно впливає на інфляцію в країні.

Тимошенко також зазначила, що ні Антимонопольний комітет, ні Генеральна прокуратура не вдаються ні до яких дій щодо цих підприємств.

«Стегенця птиці сьогодні в Україні коштують 22-23 грн., у той час коли в усьому світі оптом їх продають по 10-11 грн. Скажіть, будь ласка, що це за особливі умови для українців? Що це за спеціальна політика змови і корупції? І при цьому ще й дотації з бюджету одержують. Якщо ще місяць ця позиція покаже нам інфляцію, я обіцяю вам зараз, у присутності всієї країни, що дотації монополістам-виробникам м'яса птиці будуть зняті. І уряд ухвалить таке рішення, всупереч всім існуючим обставинам, стосовно монополізації цих структур», - сказала вона.

Прем'єр також повідомила, що Держкомрезерв України від сьогодні почав інтервенцію курячих стегенець на ринок, і ціна на них має в роздрібній торгівлі знизитися до 13,5 грн. за кілограм.

«Сьогодні Держрезерв почав інтервенційні процедури із закупівлі цього м`яса і направлення його в регіони», - заявила Тимошенко, звертаючись до губернаторів щодо необхідності давати заявки Держкомрезерву на поставку стегенець до їхніх регіонів.

«Сьогодні Держрезерв має у своєму розпорядженні необхідну продукцію, щоб передати її вам сьогодні, навіть не завтра…», - заявила вона і попросила губернаторів направляти одержану продукцію до супермаркетів і контролювати, щоб стегенця в роздрібній торгівлі були не дорожчими від 13,5 грн. за кг.

«Це на 10 грн. дешевше, ніж сьогодні в роздрібній торгівлі», - сказала прем'єр.

Тимошенко наголосила, що м'яса в регіони може бути поставлено стільки, скільки буде необхідно.

«Тут питання не в рентабельності, рентабельність там зашкалює за всі розумні межі. Це питання корупції, безконтрольності і картельних змов – ось у чому тут питання», - наголосила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.