Ющенко відмовився брати участь у саміті СНД в Москві

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.07.2006 16:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=542

Президент України Віктор Ющенко не братиме участі в неофіційному саміті глав держав СНД у Москві, який відкривається сьогодні. У російську столицю також відмовилися приїхати президенти Грузії Михайло Саакашвілі, Вірменії Роберт Кочарян, Туркменістану Сапармурат Ніязов.

Разом з тим, Ющенко звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням визначитися з форматом і датою його візиту в Україну.

Про це журналістам повідомила прес-секретар Президента України Ірина Геращенко.

За її словами, Президент прийняв таке рішення, враховуючи внутрішню ситуацію в країні.

Разом із тим Геращенко зазначила, що Ющенко сьогодні надіслав офіційний лист Президенту РФ Володимиру Путіну, в якому запевнив його у відкритості відносин, і в тому, що Україна розглядає Росію як головного стратегічного партнера.

Крім того, Ющенко звернувся до Путіна з проханням визначитися у форматі й даті його візиту до України.

Під час візиту до російської столиці глава української держави планував провести двосторонні зустрічі з президентами Казахстану і Таджикистану Нурсултаном Назарбаєвим і Емомалі Рахмоновим.

На саміті СНД планується обговорити питання реформування Співдружності.

"Зустріч глав держав пройде без затвердженого порядку денного. У неформальній обстановці лідери поговорять, в першу чергу, про шляхи реформування СНД", - сказав перший заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Денисов.

Він відзначив, що для Росії найважливішими питаннями є "доля Співдружності, його модернізація за збереження того позитивного потенціалу взаємодії, який було напрацьовано за останні 15 років".

З цим може бути пов`язане обговорення конкретних напрямів співпраці, в яких зацікавлені всі держави - учасниці СНД", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.