Правоохоронці публічно демонструють політичну заангажованність

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.07.2008 14:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5425

На думку нардепа Тараса Стецьківа, правоохоронні органи України демонструють вибірковість у застосуванні закону.

Стецьків вважає, що є достатньо юридичних підстав, аби позбавити Бута українського громадянства.

«Наші юристи самі навели достатньо фактів, щоб піддати сумніву українське громадянство пана Бута. Треба давати запит в посольство (РФ – ред.), отримувати відповідь, що нема процедури виходу із російського громадянства. На цій підставі видати указ Президента і – «до побачення!» – сказав він.

На думку Тараса Стецьківа, правоохоронні органи демонструють вибірковість у застосуванні закону. «Він (Ю. Бут – ред.) не закінчив процедури виходу з російського громадянства. І це можна було б використати, щоб зробити те, що вони чомусь роблять зі Жванією», – підкреслив заступник голови депутатської фракції НУ-НС.

Як розповів політик, керівництво фракції зверталося до Президента України з пропозицією розпочати процедуру позбавлення Ю. Бута українського громадянства. «Наша аргументація щодо того, що Бут може бути позбавлений депутатських повноважень на підставі того, що він не полишив російського громадянства, зависла в повітрі», – зазначив Тарас Стецьків.

«Уже минув місяць, і жоден з пунктів з президентського боку не реалізований. То мене це наштовхує на думку, що, очевидно, має місце небажання Президента скористатися пунктами нашого плану», – додав він.

За словами Тараса Стецьківа, позиція фракції з цього питання була озвучена головою НУ-НС В'ячеславом. Кириленком на зустрічі з Президентом України.

Як повідомлялося раніше, за поданням СП ГПУ розпочала процес позбавлення українського громадянства нардепа Давида Жванії, який виступає із різкою критикою політики Президента Ющенка.

Зокрема, зазначені дії Банкової розпочалися після того, як Жванія оприлюднив інформацію про плани утворення ширки та публічно висловив заперечення факту отруєння Президента Ющенка діоксином.

Нардеп Юрій Бут написав у червні деклалративну заяву про вихід із демкоаліції, що спричинило штучну парламентську кризу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.