Від сьогодні проїзду киян заважатимуть ще й евакуатори

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 18.07.2008 16:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5432

Комунальне підприємство “Київтранспарксервіс” відновило евакуацію автомобілів на території Києва, припаркованих з порушенням правил дорожнього руху.

Про це журналістів повідомив мер Києва Леонід Черновецький.

«Ми вже з другої половини дня (18 липня) почали потихеньку забирати машинки», - сказав Черновецький.

Відновлення роботи евакуаторів стало можливим після того, як 16 липня Управління юстиції в Києві зареєструвало наказ Київської міської державної адміністрації, узгоджений з Головним управлінням Міністерства внутрішніх справ в Києві, про евакуацію припаркованих з порушеннями автомобілів.

Згідно цьому наказу, евакуацію повинні здійснювати співробітники «Київтраснпарксервісу» разом зі співробітниками управління Державної автомобільної інспекції в Києві.

Під час евакуації співробітник ДАІ повинен скласти протокол і повідомити чергову частину про номер і місце розташування автомобіля, що порушив правила парковки.

У свою чергу, співробітники «Київтранспарксервісу» зобов’язані залишити на місці евакуйованого автомобіля наклейку з вказівкою, що автомобіль евакуйований, його номери, а також з вказівкою адреси і телефонів майданчиків для відстою евакуйованих машин.

Матеріальну відповідальність за безпечне транспортування машини під час евакуації несе співробітник «Київтранспарксервісу».

За словами Черновецького, вартість робіт з евакуації автомобіля залишається колишньої, залежно від технічних характеристик машини.

«Вони (тарифи на евакуацію) були драконівські, так і залишаться, - підкреслив мер.

За його прогнозами, кількість пробок на дорогах у зв’язку з відновленням евакуації знизиться на 20%.

За словами директора «Київтранспарксервісу» Олени Поліщук, на дорогах Києва працюватимуть 28 евакуаторів.

Як повідомлялося раніше, в кінці травня Київська міська державна адміністрація вирішила відновити евакуацію автомобілів, припаркованих з порушенням правил дорожнього руху.

У середині березня комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» припинило евакуацію автомобілів, припаркованих з порушенням правил дорожнього руху, мотивуючи це відмовою Міністерства внутрішніх справ складати протоколи на порушників правил дорожнього руху в частині зупинки і стоянки.

До цього, 11 березня, Мін’юст відкликав реєстрацію наказу Київміськадміністрації про евакуацію припаркованих з порушеннями автомобілів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.