Вершина Президента. Ющенко, Богатирьова, Балога і баба Параска піднялись на Говерлу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.07.2008 17:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5433

Президент України Віктор Ющенко успішно завершив масове сходження на Говерлу.

Разом з главою держави на вершину зійшли Балога, Богатирьова та баба Параска.

Президент України Віктор Ющенко завершив сходження на найвищу вершину Українських Карпат, незважаючи на штормове попередження. Глава держави привітав усіх присутніх з успішним сходженням та наголосив, що таблички з різних областей засвідчили, що Україна не ділиться на Схід, Захід, Південь і Північ.

«Ми є єдиним народом. Тішить те, що на Говерлі багато молоді. Це свідчення того, що молоде покоління буде єдиним у прагненні до розбудови нашої держави”, - сказав президент.

Віктор Ющенко переконаний, що у керівників областей залишаться гарні враження про сьогоднішнє сходження на Говерлу, вони розкажуть про це своїм землякам.

Зазначимо, що у сходженні взяло участь керівництво Секретаріату Президента України, голови обласних державних адміністрацій, народні депутати, урядовці, лідери політичних партій та громадських організацій, а також баба Параска.

Віктор Ющенко на вершині Говерли відкриє скульптурну композицію «Тризуб», яка висотою майже три метри і мармурову стелу, в яку буде закладено капсули із землею з усіх регіонів України, взяту з місць звитяг українського духу і зброї.

Також на Говерлі під звуки гімну України Глава держави підніме Державний прапор України розміром 6 на 4 метри, який виготовили у Луганську з непромокаючої тканини. Потім священики освятять державні символи.

Встановлені на Говерлі українські символи матимуть статус пам'ятки державного значення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.