БЮТівці - єдині, хто не голосував за підвищення цін на хліб у столиці

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.07.2008 11:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5436

Фракція Блоку Юлії Тимошенко в Київраді - єдина, яка на пленарному засіданні Ради 17 липня не дала жодного голосу за постанову про підвищення цін на хліб в місті.

Про це повідомила прес-служба.

БЮТ, зрозуміло, підтримує надання компенсацій малозабезпеченим верствам населення, але вважає невиправданою зворушливу турботу мерії та більшості Київради щодо фінансової підтримки ВАТ «Київмлин» та ВАТ «Київхліб».

Саме знищення конкуренції та монополізація згаданими компаніями стали однією з причин вкрай складної ситуації на столичному ринку хліба.

Для кількох добре відомих осіб, які є не лише хлібними, але й енергетичними монополістами, стало вже звичкою вибивати з міста шантажем та погрозами компенсації для приватних компаній.

Депутати Київради не отримали належної фінансової документації, яка б показала реальні збитки «ВАТ «Київхліб» та ВАТ «Київмлин», або й взагалі б підтверджувала наявність збитків.

Тому БЮТ не міг погодитися з пропозицією зробити крайніми споживачів. Більше того, на сесії БЮТівці внесли пропозицію проаналізувати діяльність всіх приватних монополій, які утворилися в ключових галузях міського господарства.

Що ж стосується поправок до бюджету міста на 2008 рік, то фракція БЮТ підтримала їх, оскільки вони ґрунтуються переважно на коштах, які Кабінет Міністрів щойно виділив місту у вигляді субвенцій на виконання столичних функцій. Надані Урядом ресурси передбачають як соціальні доплати різним верствам населення, так і потужні вливання в об’єкти столичної інфраструктури, як-то транспортні розв’язки на Ленінградській та Московській площах, станції метро, мости тощо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.