Самооборонці посадять львіських земельних рейдерів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.07.2008 12:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5440

Робоча група парламенту на чолі із Володимиром Ар`євим налаштована довести справу до логічного кінця.

Робоча група на чолі з народним депутатом України Володимиром Ар’євим («Народна самооборона»), яка була створена 18.06.2008 року, вивчила ситуацію, що склалася у Львові стосовно «намагання незаконного захоплення земельних ділянок, зокрема, шляхом підробки документів для будівництво 15 автозаправних станцій та житлово-дачних будівель».

Після ознайомлення з відповідними документами робоча група дійшла висновку, що факти, викладені у зверненні Львівського міського голови А. Садового про намагання незаконного вилучення земель у Львівської міської ради, мали місце.

Після обговорення матеріалів перевірки, Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією вирішив звернутися до Генеральної прокуратури України із клопотанням внести касаційне подання до Верховного Суду на постанову Вищого господарського суду за позовом Львівської міської ради до СП ТЗОВ «Західна нафтова група» про визнання недійсним договору купівлі-продажу 15-ти земельних ділянок.

Члени Комітету вважають, що Генеральна прокуратура має «взяти на контроль кримінальну справу, порушену УМВС України у Львівській області стосовно підробки документів Львівської міської ради, та ініціювати відкриття (поновлення) кримінальних справ проти осіб, причетних до незаконного захоплення земель Львівської міської ради та Львівської обласної ради».

Комітет підготує й подання до Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України щодо проведення перевірки відносно засновників низки приватних фірм щодо «наявності в їх діях ознак злочинів, а саме: підробки документів та уникнення сплати податків та інших обов’язкових платежів до бюджету (переведення коштів з однієї фірми на іншу)».

Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією планує також ініціювати створення Тимчасової слідчої комісії Верховній Раді України з питань незаконного захоплення земель Львівської міської ради та Львівської обласної ради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.