Самооборонці виключили із своїх лав Юрія Бута. Політично

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.07.2008 16:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5441

Депутатська група “Народна Самооборона”, що входить до Блоку НУ-НС у Верховній Раді, виключила зі свого складу Юрія Бута, який раніше вийшов з коаліції.

Про це на прес-конференції заявив народний депутат України, член депутатської нрупи "Народна самооборона" Кирило Куликов.

«Що стосується позиції «Народної самооборони», то з групи товариша Бута виключили», - сказав він.

Посилаючись на норми Конституції, Кирило Куликов припустив, що у випадку доказу незаконного отримання Бутом українського громадянства той може бути позбавлений депутатських повноважень.

«Негромадянин України Бут народним депутатом бути не може», - сказав він.

При цьому парламентар підкреслив, що багато чого в ситуації з виходом Бута з коаліції повинен роз'яснити Конституційний Суд, розтлумачивши, чи означає вихід депутата з коаліції його вихід з фракції.

Наслідки виключення зі складу депутатської групи «Народна самооборона» Юрія Бута тільки політичні, оскільки сьогодні немає можливості позбавити його депутатських повноважень.

Про це заявив народний депутат України, член «Народної самооборони» Тарас Стецьків, коментуючи виключення зі складу депутатської групи «НС» Юрія Бута.

За словами Тараса Стецьківа, якби було рішення Конституційного суду про те, що вихід із коаліції автоматично вважається виходом із фракції, то тоді таке виключення мало б юридичні наслідки.

«На жаль, половинчасте рішення Конституційного суду не дає можливості нам позбавити Юрія Бута депутатських повноважень у зв’язку з його виходом із коаліції», – зазначив політик, додавши, що «тому наслідки такого рішення тільки політичні».

Як підкреслив Тарас Стецьків, таке рішення «Народна самооборона» вимушена була ухвалити, щоб відмежуватися від зрадницької і антиукраїнської позиції Юрія Бута, який випадково потрапив у список «Народної самооборони» і здійснив вчинок, яким поставив коаліцію на межу існування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.