Президент - не журналіст. Гаранта допитували в ГПУ приблизно 4 години

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.07.2008 22:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5449

Президент Віктор Ющенко прибув до слідчих ГПУ о 14.30 а в 18.45 покинув слідче управління.

Президента України, який визнаний слідством потерпілим, допитувала слідчий Генеральної прокуратури Галина Климович.

Віктор Ющенко відповідав на запитання, що стосуються його отруєння під час виборчої кампанії 2004 року і покинув будинок не через парадний під'їзд.

Як повідомила прес-служба Глави держави, Президент «має намір сприяти роботі слідчої групи Генпрокуратури».

В оточенні Президента дотримуються версії, що отруєння Ющенка сталося під час вечері на дачі тогочасного заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Сам Віктор Ющенко в минулотижневому інтерв’ю австрійській газеті «Der Standard» заявив, що троє організаторів вечері, під час якої його отруїли, перебувають у Росії.

Ще одним організатором цієї зустрічі є народний депутат Давид Жванія. В інтерв'ю «Радіо Свобода» від 30 травня цього року Жванія висловив свою думку, що Ющенка взагалі ніхто зумисне не отруював. А використати проблеми зі здоров'ям як козир у президентській виборчій кампанії Віктора Ющенка примусили деякі члени виборчого штабу.

Таку заяву Жванія зробив (а потім багаторазово повторив її в інших ЗМІ) після того, як Генпрокуратура відкрила проти нього кримінальну справу через ніби-то порушення Жванією процедури отримання українського громадянства.

Від “Аратти”: звичайно, ми розуміємо, що Президент - не журналіст. Тим більше, він, як потерпілий, може розповісти слідству значно більше, ніж журналіст Сергій Лещенко.

Втім, ми й досі не можемо уторопати, чим окрім силового тиску на журналіста, були вмотивовані дії підлеглих Климович, які допитували нашого колегу впродовж вдвох днів - більше 13 годин.

Зрозумілих пояснень ні Олександр Медведько, ні його підлеглі так і не сформулювали. Попри пряму публічну вимогу Президента Ющенка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.