В кожену оселю встановлять газовий лічильник. Щоб не було маніпуляцій

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 23.07.2008 14:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5453

З 1 жовтня 2009 року українських споживачів газу переведуть на обов’язкові лічильники.

Така норма передбачена в законопроекті «Про комерційний облік природного газу», схвалений сьогодні на засіданні уряду, повідомив голова Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) Валерій Кравченко.

За його словами, такий захід стосується населення, що проживає в багатоквартирних будинках, оскільки промислові споживачі газу вже переведені на використання газу по лічильниках.

Також Кравченко повідомив, що забезпечити установку лічильників планується на кошти облміськгазів або на залучені гроші. Ухвалення такого закону припинить маніпуляції облгазами неврахованими об’ємами газу, а також припинить практику обігріву квартир газовими колонками, додав він.

Сьогодні встановлення лічільників здійснюється громадянами за власний кошт. При тому, як засвідчила практика, газорозподільчі підприємства роблять це без особливого бажання, а сама процедура - обтяжена бюрократичними перепонами і коштує чималих грошей. Особливо для мешканців будинків, які побудовані у 60-ті - 70-ті роки минулого століття.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.