Кум відповів куму, що той правовий нігіліст

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 24.07.2008 18:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5459

Народний депутат від "Нашої України – Народної самооборони" Давид Жванія вважає сьогоднішню заяву Президента України Віктора Ющенка про те, що він, Жванія, причетний до його отруєння у 2004 р., свідченням "абсолютного правового нігілізму".

Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою народного депутата.

В заяві також зазначається, що факт отруєння кандидата в Президенти Ющенка в 2004 р. на сьогодні "ніким не доведений" і сьогоднішня заява є порушенням Конституції, яка гарантує громадянину України презумпцію невинуватості.

"Ми припускаємо, що свою заяву Президент України В.Ющенко зробив у емоційному пориві, відреагувавши у такий спосіб на чисельні інтерв'ю Д.Жванії, у яких народний депутат ставить під сумнів сам факт можливого отруєння Президента. Та особисті емоції не дають права главі держави ображати людей, звинувачувати їх у причетності до злочинів, сам факт яких не доведений. Вважаємо, що своїми абсолютно невиваженими й безвідповідальними висловлюваннями В.Ющенко ганьбить не стільки себе особисто, як принижує честь української держави перед світовою громадськістю. Більш того, подібні дії В.Ющенка ставлять під сумнів його відповідність високій посаді Президента України, адже порушення Конституції, зокрема у частині презумпції невинуватості, є вагомою підставою для початку процедури імпічменту глави держави", - зазначається в заяві.

В повідомленні також міститься заклик до "кума Віктора Ющенка", Секретаріату Президента, Генеральної прокуратури України припинити "зухвалу практику навішування ярликів на людей, котрі не поділяють підходів Ющенка до питань державного будівництва та скептично ставляться до його діяльності. Звертаємося до усіх тверезомислячих людей України з закликом покласти край процесові згортання демократії у державі та повернення до найгірших зразків тоталітаризму".

Водночас в заяві зазначається, що Жванія виступає за повне, всебічне та кваліфіковане розслідування "справи щодо можливого отруєння" Ющенка й у разі встановлення самого факту злочину – за притягнення винних у його скоєнні до відповідальності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.