БЮТ вимагає негайно скликали сесію парламенту

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.07.2008 13:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5467

Стихійне лихо, якого зазнали західні області нашої держави, потребує термінової консолідації зусиль всіх гілок влади для якнайшвидшого подолання наслідків.

На цьому наголошується у заяві прес-служби БЮТ.

“Вже три дні, цілодобово під постійним керівництвом Кабінету Міністрів, працюють штаби з надзвичайної ситуації у постраждалих регіонах. Масштаби втрат – величезні. Тільки за попередніми оцінками стихія виставила країні рахунок на кілька мільярдів гривень. Подібної стихії на Буковині не було більше 40 років”. говориться у заяві.

“Через повінь і зливи в Івано-Франківській, Львівській, Закарпатській, Тернопільській та Чернівецькій областях залишаються підтопленими більше 40 тисяч будинків і понад 33 тисячі га сільгоспугідь, пошкоджені 360 автомобільних та 561 пішохідних мостів, розмито майже 700 км автошляхів. Без зв’язку та електропостачання залишаються понад 150 населених пунктів. Загинули люди.

Десятки тисяч сімей опинилися під відкритим небом без засобів для існування і сподіваються на допомогу. Тисячі рятувальників цілодобово ведуть роботу з пошуку та евакуації потерпілих, розчищення русел рік, укріплення берегів і дамб, відновлення електропостачання та зв’язку, забезпечення постраждалих продуктами харчування і медикаментами. Багато чого не відновити, не повернути загиблих людей”. - костатує прес-служба блоку.

“Верховна Рада не має права залишитися осторонь людської біди і повинна на цьому тижні зібратися на позачергову сесію”. -наголошується у заяві.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко вже зібрала необхідні 155 підписів народних депутатів, які переконані – народний обранець має відгукнутися за першою потребою людини, особливо, якщо та потрапила в біду.

Сьогодні БЮТ звертається до Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка з пропозицією скликати народних депутатів до парламентської зали для прийняття змін до Закону про державний бюджет, який доопрацьовується Кабінетом Міністрів. Ці зміни до бюджету враховують не лише все необхідне для подолання наслідків стихії, вони забезпечують системне, збалансоване використання коштів з врахуванням інтересів регіонів, щоб забезпечити належну підготовку комунального господарства міст і сіл до зими, захистити інтереси аграріїв, незаможних верств населення тощо.

“Сподіваємося, що колеги з інших фракцій відгукнуться на нашу пропозицію і український парламент об’єднається на державницьких засадах заради допомоги не лише жителям постраждалих регіонів, а всій країні в цілому”. - говориться у заяві блоку.

Фракція БЮТ щиро співчуває сім’ям загиблих, а всіх постраждалих запевняє: “ви не залишитеся з бідою сам-на-сам, ми завжди з вами і допоможемо кожному”, наголошує прес-служба.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.