СРАКА в дії: Мороз оголосив себе понад Основним Законом

Автор/джерело -  © «Українська правда»



Дата публiкацiї - 25.07.2006 12:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=547

Спікер Олександр Мороз заявляє, що президент Віктор Ющенко не має законних підстав розпустити парламент і він не піде на таку «авантюру».

Про це сказано у зверненні Мороза до українського народу, зачитаному ним в ефірі Першого національного в понеділок.

"Якби навіть припустити видання незаконного указу про розпуск парламенту, Верховна Рада цьому свавіллю не підкорилася б. Ми готові відстоювати демократичні права і свободи всіма законними, і, ще раз підкреслюю, конституційними засобами", - заявляє спікер.

За його словами, у президента нема жодних підстав для розпуску Верховної Ради. "А на авантюри він (Ющенко), я переконаний, глибоко переконаний, не піде", - додав Мороз.

"У президента України є законний і цивілізований шлях – внести до парламенту запропоновану коаліцією кандидатуру прем’єр-міністра. Не треба провокувати президента на сумнівні кроки. З того нічого не вийде. А потім, президент не стане заручником політичних авантюристів", - сказано у заяві.

Мороз також стверджує, що між представниками антикризової коаліції та "Нашою Україною" ведуться "конструктивні переговори".

"Фракції Соцпартії, Партії Регіонів, Компартії запрошують до входження в об’єднуючу коаліцію інші фракції. І хочу сказати, що переговори, конструктивні переговори з цього приводу ведуться, зокрема, з "Нашою Україною", - сказав він.

На думку Мороза, проблема в Україні сьогодні не в тому, "що ім’я кандидата в прем‘єр-міністри Віктор Янукович".

"Проблема в тому, що багато людей у владі не розуміють, що абсолютної влади не буває і не буде. Суспільство може розвиватись лише на основі компромісу і волю виборців треба поважати", - заявив він.

За словами спікера, сьогодні "під фальшивими лозунгами суспільству нав‘язують логіку громадянського конфлікту, нетерпимості та непримиренності".

"Замість діалогу та компромісу деякі українські політики провокують у суспільстві зіткнення “стінка на стінку”, - заявив він.

"Пригадаємо Росію 1993 року, коли в результаті політичних інтриг загинули сотні людей. Це ганьба була б для держави. Право сили не може підмінити закон. Розпуск парламенту спровокував би громадянський конфлікт, а це нічим не виправдана трагедія, за яку комусь довелося б відповідати", - сказано у зверненні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.