Комуністи і регіонали вже готові відірватися від відпочинку. Зі скрипом та обмовками

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 28.07.2008 17:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5477

Компартія готова підтримати на позачерговому засіданні парламенту внесення змін до держбюджету для виділення коштів на ліквідацію наслідків стихії в західних областях, але має намір контролювати їхнє цільове використання.

Про це заявив лідер комуністів Петро Симоненко.

"Наші депутати обов'язково будуть, якщо це рішення про скликання сесії буде ініційовано за законом і Конституцією, головою Верховної Ради або 150 народними депутатами", - зазначив він.

"Якщо Кабмін сьогодні, аналізуючи ситуацію, вважає за необхідне розглянути питання про додаткове наповнення держрезерву... то, безумовно, це треба зробити, тому що Кабмін не має права сам перекидати з однієї статті витрат на іншу ті чи інші ресурси. Це вимагає рішення Верховної Ради ", - вважає Симоненко.

У свою чергу готовність взяти участь у позачерговому засіданні парламенту висловила Партія регіонів, про що заявив член партії Юрій Мірошниченко.

"Наші президія, політрада і фракція (Партії регіонів) готові до цього, якщо таке рішення буде прийматися на рівні керівництва брати участь у проведенні позачергової сесії", - сказав він.

При цьому ініціативи БЮТ і прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про скликання позачергової сесії парламенту депутат вважає піаром: "Це піар Юлії Володимирівни... Я думаю, що і зараз вона не ставить задачу внесення змін до бюджету, а більше піар".

На його думку, "ніяких пропозицій щодо внесення змін до бюджету у неї немає". "Таких (пропозицій), що були б відпрацьовані і, скажімо, набиралося б 226 голосів для того, щоб можна було збиратися на позачергову сесію", - сказав Мірошниченко.

"Якщо говорити про стихійне лихо, що сталося в Україні і необхідність виділення коштів, то в Кабінету міністрів є спеціальний резервний фонд", - зауважив депутат.

Він наголосив, що інформації про те, чи вичерпаний резервний фонд, немає. "Якщо вичерпано, то куди витрачені гроші, і в якому обсязі, скільки потрібно для того, щоб зараз виділяти?", - заявив Мірошниченко.

"Уся ця інформація не узагальнюється, не пропонується, і Партія регіонів не одержувала такого роду матеріалів з Кабміну, у тому числі і тих проектах про внесення змін у бюджет, що могли б бути предметом аналізу і підставою для збору позачергової сесії", - додав він.

"Не маючи голосів для ухвалення рішень, збір такої позачергової сесії перетворюється на чергову піар-кампанію для Тимошенко, що, по суті, не прагне вирішити проблему, а просто в черговий раз нагадати про себе, як про прем'єр-міністра, що вболіває за народ, а от такі погані депутати - не можуть її ініціативу прийняти", - сказав депутат.

При цьому він назвав такі дії прем'єра "великим лицемірством з її боку".

Як повідомлялося раніше, про готовність взяти участь у позачерговому засіданні парламенту заявили фракції БЮТ і НУ-НС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.