На затоплених територіях з'явилися мародери

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.07.2008 14:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5480

У Чернівцях на “Калинівському ринку”, який через повінь був повністю затоплений водою, під час забезпечення охорони громадського порядку співробітники УБОЗу затримали за крадіжки дві групи мародерів.

Про це на прес-конференції у Чернівцях повідомив перший заступник начальника УМВС – начальник УБОЗ Сергій Горбатюк.

За його словами, перша група у складі трьох громадян була затримана за крадіжку електротехніки та мобільних телефонів. Усі затримані – чернівчани: двоє студентів вищих навчальних закладів міста та приватний підприємець, який працює на «Калинівському ринку».

Друга група - двоє жителів Хотинського району. Як пояснили правоохоронцям затримані, вони приїхали подивитися як затопило «Калинівський ринок», після чого вирішили скоїти крадіжку.

Загалом, як повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області, у зв’язку зі стихійним лихом буковинська міліція працює у посиленому режимі несення служби з п’ятниці 25 липня. Найбільше уваги приділялось міському комунальному підприємству (МТК) «Калинівський ринок», де з метою попередження крадіжок товару увесь особовий склад УБОЗ УМВС був задіяний для цілодобової охорони громадського порядку. Співробітники УБОЗу спочатку змушені були працювати у гумових костюмах хімзахисту, а зараз патрулюють територію ринку на трьох човнах.

Як повідомили у прес-центрі Чернівецької міської ради, на завтра, 30 липня скликається позачергова сесія Чернівецької міської ради. В зв’язку зі збитками, яких зазнали Чернівці в результаті повені, депутати розглянуть питання про внесення змін до міського бюджету на 2008 рік, а також переглянуть сплату ринкового збору із постраждалого від стихії „Калинівського ринку”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.