Парламент ухвалив зміни до бюджету

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 31.07.2008 18:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5485

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до бюджету на 2008 рік, що передбачає збільшення витратної частини бюджету на 5,802 млрд. грн.

Закон підтримав 441 народний депутат.

Водночас, депутати виключили норму про надання державних гарантій «Укравтодору» у розмірі 24,3 млрд. грн. для залучення кредитів на відновлення інфраструктури.

Крім того, депутати відмовились змінити розпорядника бюджетних коштів. Відповідно до ухваленого закону, бюджетними коштами розпоряджатимуться місцеві органи виконавчої влади.

Також депутати підтримали норму про підвищення ставок акцизних зборів, як це і пропонував уряд.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко подякувала парламенту за підтримку всіх урядових ініціатив щодо внесення змін до державного бюджету країни в зв’язку зі стихійним лихом в Західних областях.

Про це вона заявила журналістам після голосування Верховної Ради України за відповідний Закон.

«Це велика перемога і країни, і парламенту, і уряду», - зазначила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр України висловила задоволення тим фактом, що всі народні депутати відгукнулися на ін ініціативу фракції БЮТ та зібралися на позачергову сесію, де врахували всі пропозиції Уряду, які стосуються подолання наслідків стихійного лиха. «Сьогодні досить важливий день, тому що вперше за останні місяці політикум України все-таки об’єднався для того, щоб допомогти людям, для того, щоб вирішити головні проблеми, з якими зараз живе країна», - заявила Глава Уряду.

За її словами, таким чином отримано ресурси для відшкодування всіх завданих стихією збитків у повному обсязі всім постраждалим громадянам, а також ресурси на відновлення інфраструктури. «Дуже знаково, що голосування за цей Закон було одностайним», - підкреслила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр також задоволена тим, що парламент зміг об’єднати всі альтернативні законопроекти про внесення змін до Бюджету в один документ. За її словами, це дає можливість миттєво організовувати всі роботи по подоланню наслідків стихійного лиха.

Юлія Тимошенко нагадала, що збитки від стихії за попередніми підрахунками становлять приблизно 4 млрд. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.