Гепу допитали та дали запрошення до СІЗО. Він сказав, що на кічу не піде, бо зайнятий

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 31.07.2008 19:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5486

Секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес дав свідчення в Міністерстві внутрішніх справ.

Про це він повідомив журналістам після допиту.

За словами Кернеса, його допитували протягом 6 годин у різних кримінальних справах.

«Сьогодні 6 годин, які я провів за стінами цієї будівлі, мене питали у різних кримінальних справах, зокрема, у яких не викликали», - сказав Кернес.

Секретар Харківської міськради відзначив, що вважає виклик його на допит зведенням з ним особистих рахунків міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

«Сьогодні МВС стало інструментів в руках міністра внутрішніх справ Юрія Віталійовича Луценка, який використовує своє службове положення для зведення особистих рахунків з неугодними йому громадянами України, тим більше, з політичними опонентами і людьми, до яких у нього є неприязнь», - відзначив він.

Кернес додав, що виступає за розслідування МВС кримінальної справи, пов’язаної з організацією замаху на нього, його сина і мера Харкова Михайла Добкіна.

При цьому він відзначив, що МВС не займається розслідуванням цієї справи.

«Цим шановний міністр займатися не хоче, а дискредитувати громадян України – на це він здатний», - сказав він.

Кернес повідомив, що в Міністерстві внутрішніх справ йому вручили повістку, по якій він повинен 1 серпня о 10:00 з’явитися в слідчий ізолятор.

При цьому Кернес відзначив, що, швидше за все, не зможе з’явитися за повісткою, і попросив певний час для уточнення своєї позиції у цьому питанні, оскільки, можливо, йому в цей час потрібно буде знаходитися на робочому місці.

Як повідомлялося, 22 липня міліція затримала Кернеса для надання свідчень у справі про замах на вбивство.

23 липня міліція також мала намір допитати Кернеса у справі про організацію замовлення замаху на вбивство, порушеної Харківською обласною прокуратурою, а також ще у 3 справах, але Кернес не з’явився на допит.

23 липня Кернес заявив, що проходить у справі про замах на його вбивство як свідок, а не як постраждалий.

Кернес вважає своє затримання міліцією бажанням Луценка звести з ним рахунки.

Від “Аратти”: як ми помітили, наша славна міліція дуже чемна та адегдотично тактовна щодо посадових осіб, тобто чиновників. Чого не можна сказати про ставлення до маленького українця.

Власне, вельми хотілося, щоб щодо Харківського авторитету Гепи Закон таки переміг. Проте, чомусь у нас складається враження, що навколо цієї справи просто розігрується фарс.

Не скажіть, хіба б той самий Гепа вів себе так зухвало, якби не був впевнений - ця історія не матиме для нього жодних неприємних наслідків?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.