Уряд повністю відшкодує громадянам збитки від стихії. Вперше, за історію держави

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.08.2008 14:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5490

Уряд в повному обсязі відшкодує збитки родинам, постраждалим від повені на Західній Україні.

Про це заявила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

За її словами, на встановлення повної суми збитків по кожній родині уряд відвів 3 тижні. Крім того, прем’єр спростувала чутки про зрівнялівку при виплаті компенсацій, заявивши, що такого явища не буде.

Для цього уряд прийняв рішення розділити усі зруйновані будинки на три категорії. Перша - де будинків практично немає, або повністю змиті. Друга категорія – там де треба робити капітальний ремонт. І третя категорія – не дуже постраждалі оселі.

„Ми домовилися, поки ми встановимо збитки, ми першій категорія дамо аванс – 5 тис. грн. Другій категорії - 2,5 тис. грн. і третій категорії - 1 тис. грн. Але це тільки аванс, для того, щоб людям було хоча б за що речі придбати”, - наголосила прем’єр.

Вона також акцентувала увагу постраждалих на тому, що визначити хто і які збитки поніс може лише місцева влада, складаючи дефектні акти на місцях. І тільки від них залежить, як буде оцінено майно людей і як будуть люди отримувати компенсації.

„Ми на уряді прийняли рішення максимально спростити процедуру оцінки збитків. Так, що можна за один день обстежити десятки осель, але робити і подавати на розгляд уряду дефектні акти мають право лише голови міських, селищних і районних рад”, - підкреслила Юлія Тимошенко.

Однак якщо у громадян будуть скарги на оцінку збитків місцевою владою вони можуть звертатися до уряду через спеціально відкриту гарячу лінію й Кабмін реагуватиме на такі звернення.

Юлія Тимошенко також висловила незадоволення тим, що під час „таких жахливих подій, як повінь, секретаріат Президента займається критиканством уряду” і дає відповідні вказівки критикувати уряд за повінь губернаторам областей.

„Справа в тому, що 17 років нічого не будували. І 17 років практично руйнували і міністерство надзвичайних ситуацій, розпродали всю техніку. Сьогодні ми все починаємо практично з нуля і будемо будувати дамби, водовідводи, укріплення так, щоб вони будь-яку повінь витримали”, - пообіцяла прем’єр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.