У воді ще понад 500 населенних пунктів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 1.08.2008 15:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5491

Спільними зусиллями Мiнiстерства з питань надзвичайних ситуацій та місцевих громад вдалося відвести воду з 261 населеного пункту.

Але ще залишаються пiдтопленими 9 тисяч житлових будинкiв та 24 тисячі 917 гектарів сiльськогосподарських угiдь. Господарі задекларували, що у них втопилося щонайменше 50 тисяч корів.

Пiдроздiли МНС постачають населенню постраждалих регіонів продукти харчування, питну воду та медикаменти, а також перевозять хворих iз зони пiдтоплення до лiкувальних закладiв.

Також регулярно здiйснюються обльоти постраждалих районiв, проводяться обстеження з повiтря газопроводiв, електромереж, мостiв, автомобiльних i залiзничних шляхiв.

Рятувальники та місцева влада інформують населення зони надзвичайної екологічної ситуації про неприпустимість вживання води із місцевих джерел та використання її для технічних потреб без кип'ятіння.

Наразі уся вода у криницях, озерах, потічках та річках є забрудненою і являє собою суміш із усієї органічної маси, змитої катастрофічною дощовою повінню.

Санепідеміологи побоюються виникнення епідемії сибірської виразки, оскільки вода затопила і розмила усі скотомогильники.

Спеціальна пересувна лабораторія Міністерства оборони проводить проби води.

Загалом у лiквiдацiї наслiдкiв повені у Iвано-Франкiвськiй, Львiвськiй, Вiнницькiй, Чернiвецькiй, Закарпатськiй i Тернопiльськiй областях залучено майже 10,5 тисяч людей, 2 тисячі 180 одиниць техніки, п'ять вертольотів, 116 плавзасобів


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.