Гепа не прийшов у СІЗО. Тепер його туди привезуть

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 1.08.2008 15:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5492

Секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес не з'явився в Лук’янівський слідчий ізолятор Києва, а замість цього вийшов на роботу.

Як повідомив Кернес телефоном, сьогодні вранці, він знаходиться в Харкові й приступив до роботи.

"У повістці слідчий написав з'явитися в слідчий ізолятор. Але свідки в слідчий ізолятор самі не ходять. Це чергова піар-кампанія з дискредитації Харківської міської влади", - заявив Кернес.

За словами секретаря міськради, у Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ його викликають як свідка за однією справою, а допитують по двох.

При цьому, зазначив він, слідчі "працюють" із ним протягом декількох годин, але це ніяк не прояснює ситуацію.

"Якщо я їм потрібен, нехай правильно організують роботу зі мною. У мене багато роботи на посаді секретаря Харківської міськради", - сказав Кернес.

Як відомо, 22 липня 2008 року в Харкові працівники міліції затримали і забезпечили примусовий привід секретаря Харківської міськради Кернеса до слідчого в Київ.

Кернес проходить як свідок у справі щодо замаху на навмисне убивство, яка знаходиться у провадженні Головного слідчого управління МВС України. Прес-центр МВС також поширив інформацію про причетність Кернеса до ще низки злочинів.

Днями адвокат секретаря Харківської міськради Марина Стоматіна заявила, що співробітники МВС мають намір заарештувати її підзахисного. Однак адвокат зазначила, що слідчий, у провадженні якого знаходяться ці справи, категорично спростовує інформацію про те, що Кернес проходить у них як підозрюваний.

Учора Кернес прибув на допит у Київ, після чого заявив, що слідчий виписав повістку з вимогою з'явитися в п'ятницю до слідчого ізолятора.

Вчора ж ГПУ попередила: якщо Кернес проігнорує слідчу дію, то його доставлять у СІЗО примусово.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.