Карпатських лісорубів посадять?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 1.08.2008 19:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5495

Міністр із надзвичайних ситуацій Володимир Шандра виступає за активізацію розслідування міліцією й прокуратурою законності видачі ліцензій на вирубку лісів у Карпатах.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Кореспондент".

Шандра вважає вирубку лісів у Карпатах одним з найважливіших факторів, що вплинули на наслідки паводка в шести областях.

"У нас є прокуратура, у нас працює міліція, які повинні відслідковувати, чи правильно видана ліцензія, і якщо ні, значить треба просто розбиратися з порушниками", - сказав міністр.

При цьому він наголосив, що спостереження за виконанням законодавства, яке в основному, за його словами, забороняє вирубку лісу в Карпатах, є юрисдикцією Державного комітету лісового господарства й Міністерства економіки.

Зокрема, Шандра зауважив, що в Міністерстві з надзвичайних ситуацій немає слідчого апарату й, відповідно, міністерство не має права вести дізнання.

У зв'язку із цим міністр закликає слідчі органи розслідувати законність вирубки лісу.

Як відомо, 23-28 липня в Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Чернівецькій і Вінницькій областях, де сталося стихійне лихо, рятувальники евакуювали понад 10 тисяч людей, врятували 3004 тисяч осіб. Загинула 31 особа.

Від “Аратти”: ми підозрюємо, шо відсутність ентузіазму ГПУ у розшуках карпатських лісорубів-злочинців, пов'язана із однією пікантною обставиною - їхні сліди ведуть прямісінько на столичну вулицю Банкову. Ту саму, звідки пролунало, що й у повені винна виключно Тимошенко.

Втім ми, попри усе, сподіваємося, що гарант цього разу не крищуватиме нікого, із любих друзів.

Адже всім відомо, що колись Карпати були зоною типу бізнес-апетитів соціал-демократів. І саме ті, хто винищував ліси і тоді, й зараз - мають понести відповідальність за діяльність, яка спричинила тяжкі наслідки для усіх громадян України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.