Президент Ющенко побував у регіонах надзвичайної ситуації

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 3.08.2008 21:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5497

Сьогодні, у рамках робочої поїздки Президент України Віктор Ющенко на Івано-Франківщині відвідав села, що потерпіли від стихійного лиха 23 – 27 липня.

У Тлумацькому районі Глава держави оглянув село Золота липа та селище Петрилів, у Снятинському районі – село Прутівка, де стихія зруйнувала житлові будинки, та ознайомився з ходом відновлювальних робіт на цих садибах.

Також Ющенко ознайомився з ситуацією у найбільш потерпілому від повені на Івано-Франківщині районі – Верховинському. Йдеться, зокрема, про села Криворівня, Зелене та Яблуниця, смт Верховина.

Президент Ющенко вважає, що суми у 750 млн. грн., що передбачена на ліквідацію наслідків стихійного лиха в Івано-Франківській області, на сьогодні достатньо для цієї мети.

«Я думаю, що ця сума – кошти, які за останні 10 років область отримала разом узяті», – сказав Президент України Віктор Ющенко сьогодні в інтерв'ю журналістам у смт Верховина, що на Івано-Франківщині, де він ознайомився з ходом ліквідації наслідків стихійного лиха. При цьому він відзначив, що всі пропозиції стосовно відповідних змін до бюджету, які йому надала влада постраждалих регіонів, а також міністерства, були враховані у поданому ним до парламенту законопроекті щодо внесення змін до держбюджету.

Президент високо оцінив рішення Верховної Ради щодо прийняття Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України», який стосується подолання наслідків стихійного лиха у шести областях України. «Верховна Рада, на мій погляд, блискуче продемонструвала, що вона навіть в екстремальній ситуації може бути українською і вирішувати всі питання», - сказав Глава держави.

Президент окремо звернув увагу, що кошти на ліквідацію наслідків стихії виділені безпосередньо місцевій владі, відтак «левова частина роботи» покладена саме на неї.

Говорячи зокрема про Верховинський район Івано-Франківщини, Президент підкреслив, що йдеться про територію, де чи не найбільше постраждала інфраструктура – насамперед йдеться про зруйновані автодороги. Глава держави відвів 10 днів на розробку тимчасової схеми зв'язку з усіма населеними пунктами району, оскільки на сьогодні там діє лише повітряне сполучення (36 із 43 сіл Верховинського району залишаються наразі без автошляхів).

У Верховинському районі Президент відвідав також село Зелене. У смт Верховина він, окрім того, ознайомився з ходом робіт із ліквідації завалів на річці Черемош, які ведуться силами Міністерства оборони.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.