“- Банжюр!” від Медведчука

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 25.07.2006 16:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=550

Голова СДПУ(о) Віктор Медведчук сумнівається в легітимності Президента України Віктора Ющенка.

Про це Медведчук заявив, коментуючи ситуацію, що склалася, з призначенням глави уряду, повідомляє Кореспондент.net.

"Для мене зрозуміла вся міра відповідальності, яка лежить на Президентові України в цій ситуації, але, сподіваюся, час "моральності" і "політичної доцільності" для нього залишився позаду і настає час законності. Для Президента законність має стати єдиним критерієм для ухвалення рішень, все інше - від лукавого", - сказав Медведчук.

За його словами, "на жаль, його радники (радники Президента), нерідко виходячи з горезвісної "політичної доцільності", вже неодноразово доводили до неприпустимих правових колізій, коли Президента просто підставляли". При цьому лідер СДПУ(о) сподівається, що "сьогодні є кому об`єктивно донести до нього в якій ситуації опинилася економіка країни в останні місяці, і який негативний прогноз існує для неї вже на найближчі півроку" (як відомо, зростання ВВП в червні становило 9,5 % порівняно в таким же періодом минулого року - Кор.net).

"Хочу також вірити у те, що він вже знає про значне підвищення комунальних і транспортних тарифів для населення, про неготовність до зими та інші проблеми. Але, найголовніше, я сподіваюся, він розуміє, до чого може призвести та, в першу чергу політична, нестабільність і напруженість, яка сьогодні існує в суспільстві. В країні завжди знайдеться політична сила, зацікавлена в дестабілізації ситуації, але в будь-якому випадку відповідальність за наслідки ляже на гаранта Конституції", - заявив лідер СДПУ(О).

Медведчук також додав: "Президент, що не склав іспит на законослухняність і демократичність, ставить під сумнів свою легітимність. Я вже не говорю про моральну сторону нинішньої ситуації: Партія, що отримала переконливу перемогу на парламентських виборах і очолювана недавнім супротивником діючого Президента в виборчій кампанії, чомусь спочатку була позбавлена права формування парламентської більшості, як це прийнято в демократичних країнах. Сьогодні Віктор Андрійович Ющенко може і повинен зробити свій головний крок до того, щоб стати, нарешті, Президентом усієї України".

Від "Аратти": Ну, справді, Вікторе Андрійовичу, - та вже здайте цей "іспит на законослухняність і демократичність", - згідно Конституції України розпустіть наш Верховний законодавчий орган, який із Ради давно перетворився на Зраду України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.