Жванія виступить у парламентах Європи із розповіддю про політичні репресі

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 4.08.2008 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5503

Народний депутат Давид Жванія звернувся з листами до парламентів низки країн Європи з проханням надати можливість виступити з приводу його політичного переслідування в Україні.

Про це сьогодні в інтерв’ю журналістів повідомив народний депутат, представник інтересів Жванії в судах Геннадій Москаль.

«З цим він звернувся до парламентів багатьох країн Європи, зокрема, Франції, Італії, Бельгії», - сказав Москаль.

Крім того, він відзначив, що Жванія звернувся до провідних адвокатів європейських країн з проханням дати згоду на його захист. За словами народного депутата, свою згоду вже дали декілька відомих французьких адвокатів, які найближчими днями мають намір приїхати до України.

Як повідомлялося раніше, за поданням Секретаріату Президента України, ГПУ порушила цивільну судову процедуру із позбавлення Жванії українського громадянства, хоча це - суперечить Конституції України.

У зв'язку із цим порушено також низку кримінальних справ.

Переслідування нардепа Жванії розпочалося після ряду його публічних виступів, зокрема щодо планів Ющенка зі створення ширки та спростуванням версії про отруєннія чинного Президента під час виборів-2004.

Президент Ющенко публічно назвав Жванію причетним до його отруєння. Слідчі ГПУ цю версію не підтверджують, заявляючи, що поки у кримінальній підозрюваних немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.