Хакери атакують українські інформаційні Інтернет-ресурси

Автор/джерело -  © ІнтерМедіа



Дата публiкацiї - 4.08.2008 14:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5505

Перемога “помаранчевих” у 2004 році відбулася здебільшого за рахунок того, що вони перемогли в Інтернеті. А “біло-блакитні ”тоді Інтернет недооцінили.

Про це в інтерв'ю ІМК заявив засновник і директор "Центру дослідження комп'ютерної злочинності" (м. Запоріжжя) Володимир Голубєв.

За його словами, під час президентської кампанії-2008 лише збільшиться кількість хакерських атак на сайти політсил, які підтримуватимуть конкуруючих кандидатів у Президенти.

"Для них цього у жодному випадку не можна скидати з рахунків. Обов'язково в штабі партії повинен бути фахівець в галузі інформаційних технологій, ведення інформаційної війни і антипропаганди в Інтернеті. Без такої людини партіям буде, м'яко кажучи, непросто", - вважає експерт.

Це також, на переконання Володимира Голубєва, стосується і сайтів інформагентств, які освітлюють політичні події.

"Атаки можуть бути як на державному рівні, умовно кажучи, так і на місцевому. Елемент інформаційної війни, інтернет-зломів, інтернет-чорного PR використовуватиметься достатньо широко", - упевнений специаласт.

Коментуючи той факт, що з 29 липня по 1 серпня сайт агентства "ІнтерМедіа консалтинг" піддавався атаці хакерів, полковник міліції у відставці підтвердив, що головна мета подібних атак - дестабілізація роботи "незручного" конкурента.

"Бувало таке, що і до мене зверталися з проханням, мовляв, не міг би я порадити спосіб і когось, хто міг би "прибити" конкурента. Природно, після юридичного пояснення я таких людей посилав. Але потім, стежачи за окремими сайтами, сам бачив, як через певний час вони на тиждень-два ставали недоступними", - навів він яскравий приклад.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.