Президент Ющенко попередив: спекулянтам буде непереливки

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.08.2008 16:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5509

Органи влади жорстко реагуватимуть на підвищення цін на товари у зоні стихійного лиха.

Про це Президент України Віктор Ющенко сказав у Чернівцях, відповідаючи на запитання журналістів.

«Я звертаюся до органів місцевої влади: є норми закону, які сьогодні дають можливість впливати на ціну, контролювати її. Ми домовилися, що в усіх ОДА, РДА створено гарячі лінії зв'язку – будь ласка, інформуйте по кожному факту зловживання ціною. Як тільки це стане відомо, на кожен факт буде миттєва реакція відповідної місцевої адміністрації», – сказав Віктор Ющенко.

Президент вважає, що органи місцевої влади мають звернутися до підприємців із закликом не спекулювати у цей час, «бути людяними, коректними на тому ринку, який вони обслуговують». Глава держави також попросив український бізнес продемонструвати свою громадянську позицію до біди, що спіткала наших співвітчизників.

Віктор Ющенко, окрім того, має намір звернутися до всіх областей України з проханням надати усіляку допомогу постраждалим регіонам. Насамперед йдеться про найбільш необхідні продовольчі товари, будівельні матеріали тощо.

Такі дії, за словами Президента, допоможуть уникнути штучного хаосу на ринку, необґрунтованого підвищення цін та утримати контроль над ситуацією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.