Церкви України проти сепаратизму та мовних спекуляцій

Автор/джерело -  © Українська служба Бі-Бі-Сі



Дата публiкацiї - 25.07.2006 17:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=552

Керівники 12 українських релігійних організацій оприлюднили звернення до українського народу, у якому закликають політичних і громадських діячів не перетворювати мовне питання на предмет протистояння, на сіяти ворожнечу навколо його вирішення і пам’ятати про відповідальність за наслідки своїх рішень і дій не тільки перед народом, але й перед Богом.

Предстоятель УПЦ КП Філарет

Звернення, у якому представники церков також закликають українців не розрізнюватись на Схід, Захід, Центр, Північ і Південь, підписали зокрема чільники двох наймасовіших релігійних організацій: Предстоятель УПЦ КП Філарет і Предстоятель УПЦ Володимир.

Водночас, релігійні діячі назвали випадковим збігом те, що звернення оприлюднюють у час, коли в країні відкрите питання із обранням глави уряду і наголосили, що воно не прив’язане до політичного моменту.

Iгумен, речник Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій сказав:

"Ставимо ці питання так гостро і зараз, тому що ми бачимо, якщо ворожнечу навколо питання мови або процеси сепаратизму не зупинити вчасно, вони можуть привести до великих громадянських конфліктів. Щоби попередити це, щоби не вже не рятувати ситуацію, коли вона стане некерованою, щоб зробити це завчасно, і було видано це звернення".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.