Уряд подолав інфляцію. Чи подолає спекуляцію?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 6.08.2008 14:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5521

Показник дефляції в липні склав мінус 0,5%.

Про це повідомила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, відкриваючи сьогоднішнє засідання Уряду.

Юлія Тимошенко відзначила, що всі вжиті Урядом антиінфляційні заходи дають позитивні результати. “Дефляція в країні складає мінус 0,5%”, - наголосила Глава уряду.

Прем’єр-міністр також підкреслила, що такий показник у липні є одним з найкращих за останні 10 років, а інфляційні показники, порівняно з липнем минулого року, у 4 рази нижче. “Якщо у Януковича в його уряді у минулому році в липні місяці була інфляція 1,4%, то у нас сьогодні інфляція мінус 0,5%”, - відзначила Юлія Тимошенко.

Окрім того, Прем’єр-міністр повідомила, що суттєві дефляційні показники у липні зафіксовані у 21 області, а найкращий показник дефляції за цей період дав Севастополь - мінус 2,2%. “Якщо б всі області спрацювали так, як місто Севастополь, то у нас би сьогодні була дефляція мінус 2,2%, тому що, якщо це зробив один регіон, це значить можливо для всіх інших”, - наголосила Глава уряду. За її словами, на позитивний показник дефляції також вийшли Закарпатська область (-1,4%), Луганська (-1,3%) та Івано-Франківська (-1,1%) області.

Тимошенко повідомила, що загальнонаціональний показник інфляції в країні “зіпсували своєю недбалістю” 8 областей. За її словами, найгірші результати за темпами інфляції за липень показали Хмельницька область – 0,5% та Чернігівська і Житомирська області – 0,3%. Також не спрацювали і замість дефляції дали інфляцію Київська і Волинська області (по 0,2%), Полтавська, Рівненська і Тернопільська.

Тимошенко наголосила, що на сьогодні не існує жодних підстав для інфляції. Зокрема, за її словами, це пов’язано з падінням цін на нафтопродукти. Глава Уряду звернулася до керівників всіх областей “брати приклад з тих найкращих, які можуть у своїх регіонах наводити лад”.

Тимошенко заявила, що звільнятиме губернаторів тих областей, які наступного місяця демонструватимуть найгірші показники з подолання інфляції.

“Якщо якийсь з регіонів на наступний місяць буде мати інфляцію на фоні загальної дефляції – будуть подані документи на відставку відповідного керівника області”, - відзначила Прем’єр-міністр. Вона також нагадала, що Уряд дав завдання місцевій владі подолати інфляційні процеси протягом 7 місяців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.