Президент особисто контролює відновлювальні роботи

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 6.08.2008 14:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5522

Перебуваючи з робочою поїздкою у Тернопільській області, Віктор Ющенко ознайомився з ходом ліквідації наслідків стихії у селищі Коропець.

Спілкуючись із жителями Коропця, Президент закликав їх бути єдиними у горі, яке їх спіткало. Він запевнив громаду, що за три місяці їхні оселі будуть відбудовані.

«Ми зробимо все, щоб відбудувати ваші садиби та помешкання. Ви побачите своє село, свій край кращими, ніж вони були до стихійного лиха», – сказав Президент.

За його словами, також буде відбудовано важливі об'єкти соціального значення – школи, дитячі садки, лікарні.

Президент обійшов оселі, що постраждали від стихії найбільше. Він запевнив, що влада надає для мешканців селища всю необхідну допомогу, зокрема, відновлюється водопостачання, завозяться продукти харчування. Глава держави повідомив, що вже сьогодні на допомогу мешканцям селища прибудуть військовослужбовці, які братимуть участь у роботах із ліквідації наслідків стихії.

Президент також запевнив, що виділених із державного бюджету коштів на ліквідацію наслідків стихії достатньо для проведення необхідних робіт.

Головне – використати їх раціонально.

Президент також оглянув дитячий садок-яслі у селищі Коропець та поспілкувався з батьками дітей, що відвідують заклад. Віктор Ющенко наголосив, що важливі об'єкти соціальної інфраструктури мають бути відбудовані якнайшвидше.

Віктор Ющенко також додав, що у цій ситуації особливої уваги має бути надано епідеміологічній ситуації в області. Нині у підтоплених районах працюють групи санітарно-епідеміологічної служби.

Віктор Ющенко заклав символічну капсулу на місці, де буде споруджено житлові будинки для сімей, які втратили житло внаслідок стихійного лиха, що трапилося 23–27 липня. На цьому місці також відбулася церемонія освячення.

Під час поїздки Главу держави супроводжують Міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, Міністр охорони здоров'я Василь Князевич, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Чижмар.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.