Столичний суд направив справу Жванії на повторний розгляд

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 6.08.2008 19:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5526

Апеляційний суд Києва направив на повторний розгляд до Подільського районного суду столиці скаргу депутата Давида Жванії на незаконність порушення кримінальної справи щодо нього.

Відповідну постанову Апеляційний суд Києва виніс сьогодні на засіданні.

Таким чином, скарга Жванії задоволена частково, рішення Подільського районного суду Києва від 21 липня скасовано, і скарга спрямована до того ж суду на повторний розгляд іншим складом суду.

Як повідомив по закінченні засідання представник інтересів Жванії в суді депутат Геннадій Москаль, він задоволений таким рішенням суду, але разом з тим, підкреслив, що краще б було, якби апеляційний суд закрив справу, як просив цього Жванія.

"Суд ухвалив рішення скасувати рішення Подільського суду від 21 липня і направив на новий розгляд... краще б закрив справу... але суд апелював до першої інстанції", - сказав Москаль.

Він підкреслив, що така постанова суду була аргументована порушеннями, які знайшов Апеляційний суд у діях суду першої інстанції, а також при розслідуванні справи Генеральною прокуратурою.

На засіданні суду був присутній новий адвокат Жванії - адвокат Паризького суду Жан Мартен, який представляє інтереси Жванії в Європейському суді з прав людини.

Як відомо, 4 серпня Верховний суд заборонив Святошинському районному суду Києва переглядати постанову апеляційного суду, якою ставиться під сумнів громадянство Жванії до розгляду касації самого Жванії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.