Закарпатська ОДА неадекватно відреагувала на “потьомкінські села” гаранта

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.08.2008 13:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5528

Народні депутати від БЮТ Микола Томенко та Олександр Кеменяш здивовані нервовою і неадекватною реакцією керівництва Закарпатської ОДА на критику їхньої неефективної роботи на ліквідації стихійного лиха в Хустському, Тячівському та Рахівському районах області.

Про це повідомила прес-служба.

Заступник керівника фракції БЮТ у Верховній Раді України Микола Томенко зокрема повідомив, що готовий надати відео матеріали на підтвердження своїх слів: «Для того, щоб пересвідчитися, що таки після від’їзду Президента з районів стихійного лиха зникли транспорт та будівельники, ми можемо надати відео матеріали, відзняті нашими операторами 6 серпня, на яких видно, що централізовані роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха не ведуться, натомість люди власними силами займаються відновленням пошкодженого майна. До слова, на будівництві чергового супермаркету «Барва» в одному з цих районів йшла активна робота».

Микола Томенко також зазначив, що про ефективність роботи місцевого керівництва свідчить і той факт, що навіть у найменш постраждалому від повені Хустському районі, де лише 55 родин підпадають під третю категорію постраждалих, влада й досі не спромоглася виплатити компенсацію більшості з них, хоча гроші вже давно на рахунку місцевого казначейства.

Головну проблему закарпатської влади БЮТівець вбачає у надмірній заполітизованості: «Те, що ми доволі делікатно звернули увагу на невиконання обласним керівництвом завдань президента та уряду, — зазначає політик, — не відображає тієї тональності, у якій місцеві жителі висловлювалися про обласну владу. Можливо, закарпатській владі повноцінно сконцентруватися на відновлювальних роботах завадило те, що вона нетрадиційно орієнтується на першочергові завдання — активно мобілізує та формує первинні організації «Єдиного Центру», розпочала передачу у комунальну власність об’єктів на території Національного парку «Синевир», палацу графа Шенборна, стимулює русинський рух у краї. Закарпатській владі бажано повернути «традиційну орієнтацію» у своїй діяльності й повернутися до вирішення нагальних соціально-економічних проблем, як це передбачено законодавством. Переконаний, що наша критика активізує роботу керівництва області, а ми, в свою чергу, відслідковуватимемо, як йтиме виконання робіт і використання коштів, щоб не повторилася ситуація, коли під час попередніх повеней кошти зникали у невідомому напрямку».

Як вже повідомлялося раніше, 6 серпня Народні депутати Микола Томенко та Олександр Кеменяш відвідали постраждалі від повені райони Закарпатської області. Під час спілкування з людьми у Рахівському районі тамтешні мешканці поскаржилися депутатам на те, що після від’їзду Президента, поїхали геть і будівельники, залишивши людей з бідою насамоті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.