Нові види „зеленого туризму” на Закарпатті

Автор/джерело -  © «Німецька хвиля»



Дата публiкацiї - 25.07.2006 18:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=553

На Закарпатті запроваджують нові види „зеленого туризму”. На Рахівщині за швейцарського фінансового сприяння запрацював спеціальний туристичний комплекс поруч із вівчарським господарством. Туристи зможуть не лише спостерігати за життям вівчарів, а й навчитися готувати бринзу.

Поки що охочим побути вівчарями, доводиться жити у наметах. Та вже за кілька тижнів на одній з найвищих полонин Рахівщини – Берлибашці – спорудять дерев’яну садибу з усіма зручностями, розраховану на тридцять осіб.

Туристи, яких вже нині набагато більше, мають змогу не лише спостерігати за життям вівчарів, а й самим випасати та доїти овець, розпалювати ватру і готувати бринзу.

Грошей на це не шкодують. Прибуток ділитимуть між собою жителі села Костилівка, яким належить ця ідея. Частина коштів йтиме і у сільську скарбницю, каже голова села Ольга Сметанюк. Вона сподівається, що цей бізнес допоможе селянам позбутися матеріальної скрути і подолати суцільне безробіття.

Посприяли цьому і швейцарці, які реалізовують на Закарпатті проект сталого лісокористування. На облаштування першого в регіоні показового вівчарського господарства вони виділили 40 тисяч гривень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.