Учені винайшли новий спосіб використання сонячної енергії

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.08.2008 14:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5530

Фахівці Массачусетського технологічного інституту придумали нову технологію, що може прискорити розвиток сонячної енергетики.

Як відомо, електрогенератори, які використовують як джерело енергію сонця, здатні працювати тільки у світлий час доби, а вироблена електроенергія вимагає багато витрат на її збереження.

Для вирішення цієї проблеми вчені Массачусетського технологічного інституту створили каталізатор, з допомогою якого можна дуже дешево і швидко розділяти молекулу води на водень і кисень.

Отже, нова схема роботи сонячної електрики виглядає так: у світлий час доби електроенергія йде на виробництво водню, який можна легко зберігати і використовувати потім як паливо в сутінках і вночі.

Експерти кажуть: якщо нову технологію визнають перспективною, то потенційно вона може стати основою для нової енергетичної революції, бо людство зможе одержувати значну частину енергії від Сонця і води.

Від “Аратти”: в Україні є своя пустеля - Олешківські піски, де сонця аж забагато. Втім, зовсім поруч, на поверхні є достатньо джерел води, наприклад, гирло Дніпра.

А може б варто було й українським вченим і урядовцям звернути увагу на це відкриття?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.