Росія розв’язала війну із Грузією. Через “п’яту колону”

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 8.08.2008 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5535

У телевізійному зверненні Саакашвілі сказав, що російські літаки атакували два грузинські населені пункти. Він закликав Росію припинити авіаудари.

Бої між Грузією та Південною Осетією не припиняються. Повідомляють про поранення у зоні конфлікту трьох російських миротворців.

Влада невизнаної республіки Південна Осетія заявляє про 15 загиблих.

Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін назвав дії Грузії «агресивними» і зазначив, що вони «не залишаться без відповіді».

Перед початком нічних боїв помічник державного секретаря США Деніел Фрід повідомив, що Вашингтон і Москва домовилися співпрацювати, щоб покласти край конфліктові.

Водночас, сказав він, виглядає, що саме Південна Осетія спровокувала цей останній спалах насильства, який почався останніми днями. Він також сказав, що США закликали Росію домагатися від «її південноосетинських друзів» стриманості. Із таким же закликом він звернувся й до грузинської сторони.

Такого ж погляду на події дотримуються і в Грузії. Тбілісі заявляє, що був змушений до бойових дій у відповідь на дії з боку Цхінвалі.

Тимчасом Рада Безпеки ООН не дійшла спільної позиції щодо подій у Південній Осетії.

Засідання Ради скликали на прохання Росії. Її представник Віталій Чуркін звинуватив Грузію в агресії.

Рада Безпеки висловила стурбованість ситуацією в регіоні, але не погодилась на запропоновану Росією заяву із закликом до обох сторін відмовитись від застосування сили.

Александер Стубб, який нині головує в ОБСЄ, повідомив, що він запропонував керівництву Грузії та Південної Осетії негайно зустрітися в Гельсінкі для переговорів про припинення вогню.

Від “Аратти”: наразі, дії Росії у цьому конфлікті є настільки примітивними кальками із “напрацювань” КДБ кінця 80-х років минулого століття, що тільки розумово хвора людина може повірити у байки, які лунають із Кремля.

Врешті, невже у ООН не розуміють, що рухаються шляхом Ліги Націй перед Другою Світовою війною? Адже, історія переконливо довела, що буває, якщо вчасно не зупинити агресора.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.