Війна у Грузії. Росія поступово стає стороною військового конфлікту

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.08.2008 23:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5541

У зв'язку із початком широкомасштабних військових дій у Грузії та прямою участю Збройних Сил Російської Федерації на боці незаконних військових формувань самопроголошеної Південної Осетії, МЗС України виступило із офіційною заявою.

Ми надаємо її повний текст без змін та коментарів:

Заява МЗС України.

В Україні з тривогою сприймають повідомлення про перехід конфлікту у Південній Осетії (Грузія) у нову фазу із залученням військового потенціалу третьої сторони.

В Україні з тривогою сприймають повідомлення про перехід конфлікту у Південній Осетії (Грузія) у нову фазу із залученням військового потенціалу третьої сторони.

На жаль, інформація, що надходить із місця подій, свідчить, що Російська Федерація, яка довгий час відігравала роль посередника у врегулюванні, поступово стає безпосереднім учасником конфлікту.

МЗС України вважає, що такий розвиток подій може ще більше загострити ситуацію, розширити географію конфлікту та перетворити його на регіональний з непередбачуваними наслідками.

Україна закликає Російську Федерацію, постійного члена Ради Безпеки ООН, вивести війська з території Грузії, виявляти стриманість у своїх діях та здійснити необхідний вплив на сепаратистський режим Цхінвалі з метою повернення його представників за стіл переговорів. Запорукою успіху таких переговорів має стати негайне припинення бойових дій, беззастережне підтвердження російською стороною суверенітету і територіальної цілісності Грузії, відданість принципам добросусідства, незастосування сили та мирного вирішення спорів.

Україна, висловлюючи глибоке занепокоєння ситуацією в зоні конфлікту, розглядає шляхи її врегулювання через використання можливостей посередництва, добрих послуг, міжнародних організацій, окремих держав. Зі свого боку, Україна готова зробити свій внесок у такі зусилля


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.