Президент Ющенко проводить активні консультації щодо припинення війни у Грузії

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 10.08.2008 20:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5547

У зв'язку із збройним конфліктом у Південній Осетії (Грузія) Президент України Віктор Ющенко проводить активні консультації з лідерами світових держав та керівниками Європейського Союзу.

Президент України наголошує на важливості якнайшвидшого припинення збройного протистояння, що б запобігло подальшій ескалації конфлікту та дало можливість уникнути людських жертв.

Сьогодні Глава держави провів телефонні розмови з Президентом Литви Валдасом Адамкусом та Франції Ніколя Саркозі та із Верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав'єром Соланою.

Головна темою цих консультацій стало припинення збройного конфлікту в Південній Осетії та початок мирних переговорів.

Під час переговорів Віктор Ющенко, зокрема, закликав співрозмовників допомогти постраждалим регіонам Грузії відновити зруйновану інфраструктуру, житлові оселі та надати гуманітарну допомогу.

Також сьогодні Президент провів зустріч з міністром закордонних справ України, під час якої керівник дипломатичного відомства доповів Главі держави про зусилля МЗС щодо залагодження мирним шляхом збройного протистояння у Південній Осетії.

Віктор Ющенко дав доручення Володимиру Огризку відбути до Тбілісі для проведення консультацій з керівництвом Грузії.

Ввечері Президент планує провести телефонну розмову з Президентом Польщі на тему врегулювання конфлікту в Південній Осетії.

Окрім того, в розмові з Президентом Франції Віктор Ющенко обговорив підготовку до проведення саміту Україна - ЄС, який відбудеться 9 вересня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.