Війна у Грузії. США і НАТО попереджають Росію про наслідки агресії

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.08.2008 23:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5548

Білий дім попередив, що подальша ескалація конфлікту навколо Південної Осетії з російського боку може серйозно ускладнити російсько-американські відносини в довгостроковій перспективі.

Російський бомбардувальник скидає бомби на Тбілісі

Як повідомляє Associated Press, заступник радника президента США по національній безпеці Джим ДЖЕФФРІ відзначив, що позиція Вашингтона була доведена до відома російських властей.

Агентство відзначає, що російська авіація в неділю, 10 серпня, вперше з початку конфлікту, завдала ударів по цілях в грузинській столиці. Повідомляється, що грузинські війська вийшли з Цхінвалі під сильним обстрілом з боку російської армії.

Водночас, Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив, що Росія "порушила територіальну цілісність" Грузії і застосувала "надмірну військову силу" під час конфлікту в Південній Осетії.

Генсек Північноатлантичного альянсу закликав Росію і Грузію негайно домовитися про припинення вогню і відновлення контролю Грузії над "її відокрмленими республіками", передає Associated Press.

Як повідомлялося раніше Держсекретар США Кондолізза РАЙС зажадала від Росії вивести її війська з території Грузії і закликала сторони до припинення бойових дій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.