НУ сфомулювала своє ставлення до війни у Грузії

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.08.2008 13:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5554

Сьогодні партія НСНУ оприлюднила свою позицію щодо російської агресії проти суверенної Грузії.

Ми подаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява партії "Наша Україна" щодо російсько-грузинського конфлікту

"Наша Україна" глибоко занепокоєна загостренням ситуації у Південній Осетії (Грузія) та засуджує застосування зброї і подальшу ескалацію протистояння в цьому регіоні.

Росія, 8 серпня 2008 року розпочавши збройні дії проти суверенної Грузії, продемонструвала, що не впоралася з виконанням ролі миротворчої сили і використала конфліктну ситуацію навколо невизнаної республіки Південна Осетія для реалізації власних геополітичних планів щодо Грузії.

Підтримуючи територіальну цілісність і суверенітет Грузії, "Наша Україна" закликає сторони протистояння утриматися від подальшого застосування сили і невідкладно розпочати переговорний процес з метою припинення військових дій.

Окремо ми висловлюємо глибоке занепокоєння фактом використання бази Російського Чорноморського флоту у м. Севастополь для здійснення дій та завдань, які несумісні зі статусом перебування Чорноморського флоту на території України.

На наше глибоке переконання, російсько-грузинський конфлікт навколо Південної Осетії не може бути вирішений без активного залучення міжнародної спільноти та зміни статусу і формату миротворчої місії. Відповідальність за підтримання миру в зоні нинішнього конфлікту має взяти на себе авторитетна міжнародна структура (ООН, ОБСЄ, ЄС чи НАТО).

"Наша Україна" вірить, що європейська спільнота, керуючись принципами демократії, інтересами забезпечення миру і стабільності на сході континенту та усвідомленням трагічного історичного досвіду Європи середини минулого століття займе чітку, послідовну і ефективну позицію в конфлікті навколо Південної Осетії і не дозволить перерости йому в повномасштабну російсько-грузинську війну.

Голова Народного Союзу "Наша Україна"

В'ячеслав Кириленко


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.