ВО “Свобода” вимагає чіткої позиції української влади щодо агресії проти Грузії

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.08.2008 13:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5555

ВО “Свобода” сьогодні оприлюднило свою офіційну позицію щодо агресії Росії проти суверенної Грузії.

Ми подаємо текст заяви ВО “Свобода” без змін та коментарів:

ВО "Свобода" вимагає чіткої позиції української влади щодо агресивної політики Росії

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" засуджує російську агресію щодо Грузії та розглядає її як загрозливу для безпеки України.

Сталося те, про що "Свобода" неодноразово попереджувала: Кремль реалізовує стратегічний план, метою якого є повторна окупація держав, які 17 років тому здобули незалежність від Москви.

Війна, що розпочалася біля наших кордонів, безпосередньо зачіпає інтереси України - як політичні, так і економічні:

- Військова агресія Росії щодо Грузії, яка відбувається за мовчазної згоди і, фактично, потурання Заходу, є попередженням для України. Ця безкарна демонстрація сили є фактором тиску на політику України. Подібний сценарій агресії може бути застосований Росією і щодо України: підтримка діяльності проросійських сил, провокація сепаратизму, інформаційна війна, енергетичний шантаж, присутність російських військових баз на території України, надання російських паспортів громадянам України з метою подальшого їх "захисту".

- Напад на Грузію є ударом по самостійній міжнародній економічній політиці України. Росія методично нищить єдиний успішний геоекономічний проект, лідером якого є Україна - ГУАМ. Росія домоглася, щоб з угоди вийшов Узбекистан, а сьогодні напала на Грузію. Внаслідок військових дій Азербайджан припинив постачання нафти через Грузію, а ЧФ РФ блокував порт Поті. Це унеможливлює стратегічно важливе функціонування нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі.

- Загострилася ситуація з Чорноморським флотом у Криму: Росія демонструє цілковите ігнорування умов Великого договору, згідно з яким ЧФ РФ зобов'язаний узгоджувати з Україною будь-яке пересування кораблів.

- Загострюється внутрішньополітична ситуація в Україні. Натхненні агресивною політикою Кремля, активізуються промосковські сили, які українська влада відверто не бажає нейтралізовувати.

З огляду на небезпеку для нашої держави, ВО "Свобода" вимагає від Української влади:


- Скликати Раду національної безпеки і оборони для негайного вироблення позиції щодо агресивної політики Росії.

- Звернутися до Ради безпеки ООН за підтримкою позиції припинення збройного конфлікту та запропонувати український миротворчий контингент для врегулювання конфлікту. Зініціювати скликання ГУАМ з метою вироблення спільної позиції з цього питання.

- Внести зміни до Конституції України, якими змінити статус Кримської автономії на обласний. Скасувати спеціальний статус міста Севастополя.

- Доручити Службі безпеки України перевірити наявність подвійного громадянства у жителів Автономної республіки Крим. Позбавити осіб з подвійним громадянством громадянства України.

- В односторонньому порядку завершити процес делімітації та демаркації українсько-російського кордону. Привести у стан підвищеної бойової готовності прикордонні війська України. Не допустити повернення кораблів ЧФ РФ в бухти Севастополя, які вийшли з каральною експедицією проти Грузії.

- Розірвати "Великий договір з РФ" на підставі його постійного порушення Російською стороною. Вийти з СДН та ЄЕП.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" наголошує, що гарантувати безпеку та територіальну цілісність України можуть винятково українські збройні сили та повернення ядерного статусу нашій державі - на противагу паперовим "гарантіям".

Політвиконком ВО "Свобода"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.