Події у Грузії - наслідок провокації за підтримки Росії

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.08.2008 14:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5556

Голова Народного Руху, Голова парламентського Комітету з питань євроінтеграції Борис Тарасюк вважає збройний конфлікт у Південній Осетії (Грузія) наслідком провокації бойовиків Північної Осетії за підтримки Росії. Такий сценарій може бути поширений на інші території.

Документальне підтвердження злочину. Звідки у бандформувань Абхазії ЗРК?

"Події у Грузії є наслідком спланованої провокації бойовиків Північної Осетії, що відбулася не без підтримки Росії", - заявляє Тарасюк. На його думку, Росія, звинувачуючи Грузію в агресії, хоче дискредитувати її у процесі переговорів зі вступу до НАТО.

На думку політика, тривожним є той факт, що Росія поступово стає безпосереднім учасником цього конфлікту. "З нормативно правової точки зору такі дії Російської Федерації повинні розцінюватися як застосування агресії... І бомбардування порту у Поті, аеродрому у Копінарі, військових баз у містах Сенакі та Хоні - є ілюстрацією цього факту", - зазначає Борис Тарасюк.

Політик не виключає, що спалах агресії у Південній Осетії за тим самим сценарієм може бути спровоковано і в інших точках постійних конфліктів.

Борис Тарасюк, як керівник депутатської групи з міжпарламентських зв´язків із Грузією, зазначає, що Грузія була, є, і буде стратегічним партнером України і закликає парламенти європейських країн й ООН висловити свою солідарність з Грузією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.