Сьогодні у Грузії вирішується доля України

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 11.08.2008 15:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5558

Колишній держсекретар США Ричард Холбрук заявив, що Росія напала на Грузію, бажає скинути її уряд, а наступною метою для російського прем'єра Володимира Путіна буде Україна.

На думку Холбрука, Росією рухає особиста ненависть щодо президента Грузії Михайла Саакашвили.

"Не думаю, щоб переросло в регіональний конфлікт і Україна вплуталася у війну, однак наступною метою для Путина буде Україна, але там на стільки він не наважиться, тому що Україна - 50 млн, а Грузія - 5 млн, (мається на увазі через чисельність населення) і інші відносини".

За словами Холбрука, Росія давно намагається відокремити Абхазію і Південну Осетію від Грузії. Росія, на його думку, спровокувала Грузію й усіх пристосувала до Олімпійських ігор.

"Нікому не потрібна холодна війна, але Росія вторглась в іншу, суверенну країну. Особисто я залишився здивований, коли Джордж Буш обійняв Володимира Путіна й у такий спосіб привітався на Олімпійських іграх", - підкреслив Холбрук.

"Після цього, коли Буш і перша леді аплодували американській команді, Путин сидів", - підкреслив Холбрук.

За його словами, Саакашвілі є найбільш прозахідним і найбільш демократичним лідером у регіоні, після країн Прибалтики. "Це трагедія історичних пропорцій", - заявив Холбрук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.