Війна у Грузії. Російська армія відвела військо за межі грузинських міст

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 11.08.2008 23:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5566

Російських військ в грузинському місті Горі, як про це повідомляли деякі ЗМІ, немає, озброєні сили Грузії зосередилися на підступах до Тбілісі.

Такі дані приведені сьогодні увечері на засіданні ради нацбезпеки Грузії, яке в прямому ефірі транслювали грузинські телеканали.

"Колона танків, помічена поблизу Тбілісі, була грузинською і прямувала убік Горі", - сказав Саакашвілі, підкресливши, що "Горі не зайнятий".

Цю інформацію підтверджують і російські військові, які говорять, що військовослужбовців РФ в Горі немає.

Грузинські збройні сили практично у повному складі знаходяться на підходах в Тбілісі, заявив міністр оборони Грузії Давид Кезерашвілі на засіданні ради нацбезпеки.

За його словами, російські війська займають позиції біля входу в місто Горі, але поки в саме місто не входили.

"Мінімум до завтрашнього дня ніякій небезпеці столиці не загрожує. Ми кожну годину повідомлятимемо про ситуацію і про пересування супротивника", - сказав Саакашвілі.

За його словами, грузинські танки і артилерія розташовані у в’їзді в Тбілісі, і відповідні структури відстежують перестановки сил супротивника, і мінімум за 10 годин знатимуть, куди прямують російські підрозділи.

Саакашвілі призвав населення столиці утриматися від виїзду в регіони і не піддаватися паніці.

Впродовж дня грузинські ЗМІ неодноразово повідомляли суперечливу інформацію про пересування російських військ. Так, з посиланням на керівника інформаційно-аналітичного департаменту МВС Грузії Шоту Утіашвілі, стверджувалося, що російські сили зайняли в місті Зугдіді і Зугдідськом районі в цілому майже всі поліцейські пости і зараз патрулюють місто.

"У Зугдідський район, до 12-кілометрової Зони безпеки увійшла російська миротворча армія, і, на жаль, з їх допомогою абхази зайняли село Хурча. На даний час там знаходяться змішані російсько-абхазькі частини", - заявляв Утіашвілі.

Представник Міноборони РФ повідомив журналістів, що російські миротворці і додані їм військові частини, ліквідували небезпеку обстрілу території Південної Осетії і миротворчих позицій з району міста Сенаки, де дислокувалася друга піхотна бригада Міноборони Грузії, вийшли з цього міста.

Раніше представник Міноборони говорив, що російські миротворці і військові проводять превентивні заходи, щоб не допустити обстріл Південної Осетії і російських миротворців грузинською артилерією, а також перегрупування грузинських військових сил і засобів для нової агресії проти Південної Осетії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.