Грузія денонсує угоди про миротворчу операцію у Абхазії

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 12.08.2008 17:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5576

Президент Грузії Михаїл Саакашвілі заявив, що Грузія денонсує угоду про миротворчу операцію в Абхазії і оголошує Абхазію і Південну Осетію окупованими територіями.

"Наше рішення - про денонсацію миротворчої місії в Абхазії, про що я вже заявив Президентові Америки й іншим лідерам світу. Наше рішення - оголосити російську армію в Абхазії окупаційною армією в Абхазії і оголосити Абхазію і Південну Осетію окупованими територіями", - заявив Саакашвілі.

"Доки останній окупант буде на грузинській землі - жодний грузин не заспокоїться", - сказав Президент Грузії.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Грузія прийняла рішення вийти із Співдружності Незалежних Держав і закликає Україну наслідувати її приклад.

Про це заявив Саакашвілі, виступаючи на мітингу в Тбілісі.

"Ми прийняли рішення, що Грузія виходить з СНД... Ми закликаємо Україну й інші країни залишити організацію Співдружність Незалежних Держав, де домінуючу роль виконує Росія", - сказав Саакашвілі.

За його словами, відповідне рішення було ухвалене після консультацій з головою парламенту. "Ми остаточно прощаємось з Радянським Союзом. Радянський Союз сюди ніколи не повернеться", - відзначив Президент, повідомляють «Новини – Грузія».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.