Президент Медвєдєв запропонував тупо розчленувати Грузію

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 12.08.2008 18:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5578

Осетини і абхази повинні самі відповісти на питання, чи хочуть вони жити у складі Грузії.

Таку думку висловив сьогодні в Москві Президент РФ Дмитро Медвєдєв на спільній з президентом Франції Ніколя Саркозі прес-конференції. За словами Медвєдєва, відповідь потрібно дати з урахуванням історії і зважаючи на недавні події.

Як відзначив Президент РФ, суверенітет - це верховенство центральної влади. Росія, безумовно, визнає суверенітет Грузії і незалежність грузинської влади від інших властей, але це не означає, що Грузія може робити "все, що їй заманеться", сказав Медвєдєв. "Навіть суверенна держава повинна відповідати за свої дії", - підкреслив російський Президент.

Стосовно територіальної цілісності Грузії, Медвєдєв сказав, що це окреме поняття, яке показує "реальний стан справ".

Питання територіальної цілісності дуже серйозне і не може вирішуватися ні на мітингах, ні в парламенті, ні лідерами регіонів, підкреслив президент РФ. Він відзначив, що "це бажання людей жити разом". У зв’язку з цим осетини самі повинні вирішити, чи хочуть вони жити з Грузією, дати на це питання "недвозначну відповідь", вважає Медвєдєв. За його словами, на поставлене питання не повинні відповідати ні Росія, ні інші держави - він повинен вирішуватися на основі міжнародного права.

Від “Аратти”: ми пропонуємо російському Президенту продемострувати усьому світові практичний приклад, що його слова не ситуативне словоблуддя, а твердий принцип глави великої держави. На прикладі Чечні.

Для цього: вивести із території бунтівного суб’єкту РФ російські війська та головорізів-карателів із місцевої мафії; ввести на чеченську територію миротворчі сили ООН; провести референдум чеченського народу про самовизначення, але перед тим публічно вибачитися перед чеченцями за геноцид, який вчиняла кремлівська кліка на чолі із Путіним, віддавши останнього у руки Міжнародного трибуналу.

Тільки в цьому випадку можливо буде сприймати слова Президента Росії, як реальну пропозицію із врегулювання військового конфлікту із Грузією.

Бо все інше - від лукавого.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.