Російська пропагада свідомо завищує кількість жертв у Південній Осетії

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 14.08.2008 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5588

Мета примітивно проста - роздмухати міжнаціональну ворожнечу та виправдати масові пограбування та екзекуції цивільного населення.

Представниця правозахисної організації Human Rights Watch заявила в інтерв'ю британській газеті The Guardian, що російські власті перебільшує кількість жертв серед мирного населення Південної Осетії.

На думку Ганни Нейстат (Anna Neistat), яка керує групою правозахисників, що вивчають ситуацію в Південній Осетії, завищені відомості про кількість загиблих провокують південноосетинських ополченців на напади на грузинські населені пункти.

Відзначимо, що в офіційних повідомленнях на сайті Human Rights Watch на момент написання замітки немає подібних докорів на аресу російських властей(дивно, а ми і ви також - побачили протилежне. - "Аратта"). Проте, в прес-релізі організації від 13 серпня повідомляється про численні випадки мародерства, при цьому затверджується, що грузинські будинки грабують південноосетинські ополченці(радимо ознайомитися із звітами. - "Аратта").

Раніше представники організації висловлювали стурбованість великою кількістю дезинформації в ЗМІ з приводу ситуації в Південній Осетії.

За попередніми даними, в Південній Осетії були убиті дві тисячі мирних жителів і ополченців.

Як повідомлялося раніше, російські офіційні особи називали цифру 16 000 осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.