Росія активно готує грузинський сценарій в Україні

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.08.2008 15:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5592

Таємно паспортизуючи громадян України російськими паспортами, Росія готує грузинський сценарій. Правоохоронцям варто було б відновити дію Конституції України, яка прямо забороняє подвійне громадянство.

«Росія активно паспортизує громадян Севастополя. Фактично в таємний спосіб вони отримують подвійне громадянство. Після чергової дрібної провокації на Кримському півострові Росія зможе задіяти формулу захисту власних співвітчизників, втілення якої ми вже мали змогу побачити у Південній Осетії», – сказав народний депутат Україн, заступник голови парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Стретович.

Політик зазначив, що «Росія, війська якої вторглися на грузинську територію і залучили до воєнних дій Чорноморський флот, є агресором».

«Українська ж держава стала місцем дислокації російського військового контингенту. Тобто, нас використали в агресивних цілях проти дружньої нам держави. А це означає, що у міжнародному правовому контексті позиція України зараз є досить вразливою», – переконаний Володимир Стретович.

«Україні зараз необхідно докласти максимум зусиль, щоб владнати ситуацію навколо ЧФ, – сказав народний депутат. – Тому сьогодні слід розпочинати переговори про підписання додаткового російсько-українського договору щодо використання Чорноморського флоту».

Володимир Стретович не виключає можливості повторення з часом ситуації, яка склалась у Південній Осетії, на території Кримського півострова. «Але дії України, на відміну від дій Грузії, будуть більш продуманими і результативними», – переконаний народний депутат.

Політик також повідомив, що «Росія вже зараз готується до 2017 року, активно паспортизуючи севастопольських громадян». Володимир Стретович зауважив, що «на сході України, зокрема в Луганську, всі місцеві ЗМІ повідомляють про ситуацію в Грузії з прокремлівської точки зору».

Замість післямови. Наразі ми, замість злагоджених дій влади із наведення порядку, спотерегаємо абсолютно неадекватну поведінку знахабнілих від безконтрольности, клерків гаранта, які, замість швидкого наведення порядку та забезпечнння суворого дотримання законності, яке спроможно забезпечити МВС, улаштовують дешеве шоу із перетягування повноважень між Банковою та Грушевського, прикриваючись ім'ям та незаконно привласненими повноваженнями Президента.

Ми, виборці, не можемо надалі спокійно спостерегати це дешеве шоу чиновників, чия поведінка вже не тільки неадекватна із точки зору здорової психіки, а й завдає суттєвої шкоди інтересам більшості громадян України. Ми вимагаємо від обраного нами Президента негайно переглянути свою кадрову політику і очистити Секретаріат Президента від випадкових осіб, які використовують своє службове становище проти інтересів народу України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.