Російські агресори плювали на Президента Ющенка і Україну

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 14.08.2008 18:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5596

Російський Чорноморський флот підпорядкований російському Верховному головнокомандуючому, і вимоги Президента України про особливий порядок виходу російських кораблів з Севастополя нелегітимні.

Про це заявив на прес-конференції в Москві замначальника Генштабу РФ генерал-полковник Анатолій Ноговіцин.

"У нас один верховний головнокомандуючий - це Президент Російської Федерації для Чорноморського флоту і всякі заяви ззовні для нас не є легітимними. Тому, що стосується узгодження різних маневрів, у тому числі і Чорноморського флоту, вони прописані в існуючих документах", - сказав генерал.

За його словами, Росії пред'явлені особливі вимоги по виходу російських кораблів з військово-морської бази в Севастополі. "Це нонсенс, звичайно. Тому російська сторона виходить з тієї позиції, що ми законопокірно слідуємо наявним домовленостям", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів про заяви Президента України Віктора Ющенка про особливий статус руху російських кораблів в Чорному морі.

В той же час Ноговіцин відзначив, що спроба Києва в односторонньому порядку "підпорядкувати Чорноморський флот двом головнокомандуючим - нонсенс, ми виходимо з існуючих двосторонніх домовленостей".

Нагадаємо, згідно Указу Президента України, опублікованому в середу, зокрема, говориться про введення дозвільного механізму перетину державного кордону України "військовослужбовцями, військовими кораблями (судами забезпечення) і літальними апаратами Чорноморського флоту Російської Федерації, що знаходиться на території України".

Також там прописано, що "кораблі і літаки ЧФ РФ можуть перетинати державний кордон України тільки після надання в штаб ВМС України повідомлення про це, причому документ має бути поданий не пізніше, ніж за 72 години до передбачуваного перетину кордону".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.