Війна у Грузії. Російські окупанти продовжують анексію грузинської території

Автор/джерело -  © Грузія Online



Дата публiкацiї - 15.08.2008 13:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5599

Російські окупанти, попри досягені міжнародні домовленості на вищому державному рівні, не збираються покидати захоплену територію та продовжують активні дії.

Ми надаємо вам інформацію про них у хронологічній послідовності:

14/08/08/

21:20. Близько 100 одиниць російської бронетехніки почали рух із Зугдіді по напряму з Сенаки. До 22:05 Російських військ досягли Сенаки. Насленіє побоюється мародерів.

22:10 Російських військ зайняли Сенаки і продовжили рух на схід углиб території Грузії.

23:50 За повідомленнями місцевих жителів в селі Руїси Горійського району і в селі Мохиси Хашурського району, окупованими російськими військами, продовжуються грабежи і порушення прав цивільного населення.

15/08/08/

08:00 Російських військ у складі 14 броньованих транспортних засобів і 4 танків почали рух по напряму другого за величиною міста Грузії - Кутаїси. В даний час вони знаходяться біля річки Абашис цкалі, 40 км. на захід від Кутаїси і 10 км. на захід від Самтредіа - основні железнодорожниє і автомагістралі перехресті в західній частині Грузії.

09:00 Наблюдателі "Human rights watch" виявили свідоцтва, що російські літаки під час повітряних ударів з 6 серпня в густонаселених районах Грузії застосовували касетні бомби (заборонені в 107 країнах), внаслідок чого загинули, щонайменше, 11 і були поранені десятки цивільних осіб.

09:20 Підрозділів 71 полку 58 армій почали рух від Цхинвалі до Ергнеті, рухаючись у напрямку до Гори.

09:30 21 Бронетехніка російської армії почало рух від Сенаки у напрямі Поті.

12:41 Російська бронетехніка і автомобілі мазкі «Урал», що вийшли з Сенаки, зупинилися біля села Теклаті.

Вони покинули Сенаки якийсь час тому. За поширеною інформацією, вони планували відправитися в Поті, щоб завдати удару по військовій інфраструктурі Поті.

Знищення військових кораблів і судів берегової охорони продовжується в Поті декілька днів.

13:10 Місія військових спостерігачів ООН спробувала дізнатися обстановку в окупованому росіянами місті Гори. 4 машини, на яких була зображена емблема ООН, російські окупанти не впустили в місто.

Спостерігачі ООН висловили бажання оглянути місто. Необхідно відзначити, що в своїй доповіді генсек ООН Пан Ги Мун відзначив, що в зоні конфлікту має бути вивчена обстановка і гуманітарній діяльності не мають бути створені перешкоди.

До цього часу спостерігачі ООН повертаються до Тбілісі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.