Я - не я, і хата - не моя

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 18.08.2008 12:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5606

Таку позицію зайняли російські дипломати щодо масових таємних роздач паспортів РФ громадянам України на півдні й сході.

Росія заперечує активізацію надання російського громадянства жителям Севастополя.

Про це заявив радник-посланець посольства Росії Всеволод Лоскутов.

«Це дезінформація, яка не має під собою ніяких підстав. Як можна просто так видавати паспорти?» - сказав він.

Лоскутов підкреслив, що процедура надання російського громадянства вельми непроста і займає декілька місяців.

При цьому він відзначив, що безвізовий режим між Україною і Росією не дозволяє вести точний облік кількості громадян Росії, що знаходяться в Криму, що дозволяє нагнітати обстановку навколо цього питання.

«Я вважаю, що треба було б вести такий облік, тому що невідомо, які можуть виникнути ситуації. Ось і зараз - нагнітається обстановка незрозуміло навколо чого», - сказав він.

В той же час, Лоскутов повідомив, що, хоча в Росії і не заборонене подвійне громадянство, державою воно не визнається. «Якщо у людини є паспорт громадянина Росії, то ми не розшукуємо інформацію, який у нього ще є паспорт. Для нас він громадянин Росії. І все», - підкреслив він.

При цьому Лоскутов відзначив, що Росія не має наміру ініціювати відновлення переговорів з Україною щодо угоди про подвійне громадянство, які велися в 1990-х роках.

Як повідомлялося раніше, депутат Верховної Ради, член фракції Блоку НУ-НС Ольга Герасим’юк просить Службу безпеки України узяти під контроль надання громадянам України російське громадянство.

Член фракції НУНС, голова комітету Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко виступає за з’ясування спецслужбами кількості українців, які мають подвійне громадянство.

Депутат Ради, член фракції НУНС Мустафа Джемільов вважає можливе введення подвійного громадянства загрозою територіальній єдності держави і таким, що провокує повторення в Криму ситуації, подібної до Південній Осетії.

Подвійне громадянство в Україні законодавчо заборонене Конституцією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.